EIZP - program fiataloknak

Nyomtatás
2015. április 13 - Bajzát Rafael

Az Egri Ifjúsági Zenei Program - a Nemzeti Kulturális Alap által gondozott Cseh Tamás Programhoz hasonlóan – olyan egri fiatal, amatőr zenekarokat, koncertszervezőket kíván támogatni, akik a rock, pop, jazz és világzenei műfajokban élő zenés produkciók, koncertek előadására vagy ilyen koncertek megszervezésére képesek. Az EIZP pályázati keretek között  nyújt támogatást a fiatal, amatőr előadóknak  próbaterem-bérlés költségeire,  koncertszervezésre és leboynolításra, koncerttechnika bérlésre valamint  hangfelvételek készítésének költségeire.

 

A koncertszervezéssel foglalkozóknak szintén támogatást biztosít az alábbi területeken:

-  koncertszervezés és -lebonyolítás költségei

-  koncerttechnika bérlésének költségei

  A pályázatok kiírásának, benyújtásának és elbírálásának rendje:

        a pályázatot az önkormányzat évente (a keret kimerülésétől függően) 2-3 alkalommal írja ki:

A   kiírások időpontja 2015-ben: ápr. 1., júl. 1., szükség szerinti egyéb időpont.

A beadási  határidők 2015-ben: ápr. 30., júl. 31., szükség szerinti egyéb időpont

Elbírálási határidők 2015-ben: máj. 15., aug. 15., szükség szerinti egyéb időpont

A  pályázatot egyesület vagy alapítvány nyújthat be  pályázni kizárólag az e célra létrehozott, hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap és a szükséges mellékletek benyújtásával lehet alkalmanként max. 2 millió Ft osztható fel, a támogatások fedezetéül a költségvetés II/16/10-es sora szolgál, 2015-ben összesen 4 millió Ft

A fenti célokra nem csak a következő beadási határidővel bezárólag, hanem egész évre vonatkozóan lehet pályázni a pályázatokról 6 tagú, egri zenészekből álló kuratórium dönt:

Tagok:   Szabó Attila (elnök, a Kossuth-díjas Csík zenekar prímása)

Sohajda Péter (hangmérnök, zenész)

Gulyás László (az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola megbízott vezetője)  

 Nagy Péter (egri hangszerüzlet vezetője, zenész)  

Gonda László (zenész, az egri Országos Bárzenész Találkozó szervezője)

 Tóth Tamás (a Cseh Tamás Programban részt vevő Hungariddim zenekar basszusgitárosa)

A  kuratórium a határozati javaslatát a pályázatok közös értékelése után hozza meg, melyet a soron következő önkormányzati közgyűlés hagy jóvá.

Az EIZP adminisztrációs teendőit a Humán Szolgáltatási Iroda ifjúsági referense látja el

 

Az előadók és koncertszervezők a szükséges koncerttechnikát (színpad, hangosítás, fény, backline /dobalap, gitár-, basszusgitár erősítő/ stb.) igény szerint kibérelhetik az Egri Kulturális és Művészeti Központtól vagy harmadik féltől.

Az EKMK a fenti eszközöket az önkormányzattól átveendő, a költségvetés II/221-es során található 12,7 millió forintból vásárolja meg. A beszerzés során ügyelnie kell arra, hogy az eszközök összhangban legyenek más hasonló eszközeivel, hogy adott esetben azokkal együtt más, az EIZP-n kívüli célokat is ki tudjanak szolgálni (pl. önkormányzati ünnepségek). Az EKMK az eszközöket az EIZP kuratóriuma által javasolt és a közgyűlés által eldöntött célokra köteles személyzettel együtt bérbe adni, működtetni és karbantartani.

Az EIZP keretében évente egy tehetségkutató versenyt is szerveznek.

Joomla Business Templates by template joomla