Nagy Ernő Eger új díszpolgára

Nyomtatás
2015. augusztus 26 - Bajzát Rafael

A festőművész Eger díszpolgára lett, a mestercukrász életműdíjat vehetett át. A Gárdonyi Géza Színház társulatának két tagja is elismerésben részesült. Nemcsak a tűzijáték, no meg a fergeteges Szimfonik Live miatt marad emlékezetes az idei augusztus 20-a. Jó, igaz, ami igaz, az idei évben csodás volt a látvány az égen, a Dobó téri koncert pedig több mint felejthetetlen. Természetesen az ilyenkor szokásos kitüntetések miatt is tapsolhatott a publikum. Idén Díszpolgári Címet vehetett át Nagy Ernő festőművész, s „Pro Agria” Életműdíjat Kopcsik Lajos mestercukrász.

Bővebben...

Komfortosabb egri bölcsödék, óvodák, iskolák

Nyomtatás
2015. augusztus 05 - Bajzát Rafael

Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye által felügyelt egri bölcsődékben, óvodákban iskolákban folyó nyári kabantartási kis és nagy felújítási munkálatokról tartottak sajtótájékoztatót az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium aulájában. Bodnár Gábor az EKVI igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket, Habis László polgármestert, Martonné Adler Ildikó és Rázsi Botond alpolgármestereket, Szucsik György és Bátori  István önkormányzati képviselőket, Tuza Róbertet a Városüzemeltetési Iroda vezetőjét, az EKVI munkatársait és a házigazda Gönczi Sándort, a Szilágyi Gimnázium igazgatóját és a sajtó megjelent képviselőit. - 2015 májusában készítettük el és egyeztettük a Városüzemeltetési Iroda munkatársaival az intézményeink karbantartási, felújítási terveit - nyilatkozta Bodnár Gábor.

Bővebben...

Sokrétűen segíteni a nagyszőlősieket

Nyomtatás
2015. július 29 - Bajzát Rafael

Az Ukrajnában kialakult helyzet miatt Eger Önkormányzata többféle módon is segítséget kíván nyújtani a kárpátaljai Nagyszőlős város lakosságának, az Ukrajna területén élő magyar nemzettestvéreinknek. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr felkérésének eleget téve, valamint a Nagyszőlőssel az elmúlt évek során kialakított kiváló kapcsolat alapján lépéseket tettünk annak érdekében, hogy Eger Városa és a jó szándékú egri polgárok minél hatékonyabban nyújthassanak segítséget.

 

Bővebben...

Bikavér ünnep: kulltúra és gasztronómia

Nyomtatás
2015. július 01 - Bajzát Rafael

Ismét megrendezik az Egri Bikavér Ünnepét: július 9. és 12. között az Érsekkertben 32 borászat 119 féle borával, 19 étterem ételeivel, valamint számos koncerttel és kísérőprogrammal várják a látogatókat - hangzott el a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján.   Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta: a Bikavér ünnep a borvidék és a város legjelentősebb, de országos viszonylatban is kiemelkedőnek számító boros rendezvénye. Felidézte: az egri borászok a világ legjelentősebb borversenyén, Bordeaux-ban idén is kiemelkedően szerepeltek, 31 éremmel tértek haza.

Bővebben...

EKVI-tenisz: Kegye Péter a győztes

Nyomtatás
2015. július 02 - Bajzát Rafael

Az első tenisztornát valószínűleg M. William Appleton rendezte meg nahanti birtokán, 1876 augusztusában: a tornát John Dwight nyerte. Ezek után következett az első wimbledoni tenisztorna: 1877. július 9-16-ig: ez tehát a legrégebbi, legnagyobb múltú ma is létező tenisztorna. Az első tornán 22 férfi teniszező indult, és az angol W. Spencer Gore diadalmaskodott. A történeti visszatekintés után leírhatjuk, hogy Eger városában is népszerű sport a tenisz. Oktatják a gyerekeket, a felnőttek pedig korhatár nélkül a szabadidős társasági  tenisz keretében több pályán is ádáz csatákat vívnak. Az Egri Közszolgáltatások
Városi Intézménye az idén 11. alkalommal rendezte meg hagyományos viadalát.

Bővebben...

Imókő Üdülő: Az idén 320 egri iskolás táborozik

Nyomtatás
2015. június 24 - Bajzát Rafael

Az 1984-óta Eger Város tulajdonában van a Felsőtárkányban lévő Imókő Üdülő. A 4 hektáros területet gyermektáborként működteti az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye. A felújítások és az iskolai táborok indulása alkalmából tartottak sajtótájékoztatót a festői szépségű helyen lévő táborban. Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója köszöntötte a város vezetése képviseletében megjelent Habis László polgármestert, Martonné Adler Ildikó alpolgármestert, Gál Judit képviselőt, Juhászné Dr. Krecz Erzsébet és Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezetőket. Jelen voltak a sajtótájékoztatón az EKVI igazgató helyettesei: Ficzere György, Balázs Helga és Szabó László is. Bodnár Gábor megköszönte a város vezetőinek támogatását. Az önkormányzat, a hivatal, az EKVI és a pedagógusok összefogásával az idén 320 gyeremek táborozhat Felsőtárkányban. - A nyári élményekben gazdag programon azok a gyermekek is részt vehetnek, ahol a szülők nem tudják megfizetni a balatoni, vagy mostanság divatos dubaji vakációt - fogalmazott s  EKVI vezetője.

Bővebben...

Joomla Business Templates by template joomla