Oktatási célokat szolgálhat a volt Ráchegyi iskola

Nyomtatás
2011. június 23 - Bajzát Rafael

Évek óta csökken a diákok létszáma az egri, Felsővárosi Általános- és Előkészítő Iskolában, a következő tanévre 10 elsőosztályos gyermek iratkozott volna be, és 8 tanulói csoport maradt volna az intézményben. Ennek a struktúrának a fenntartása nem rentábilis és szakmailag sem indokolt – hangsúlyozta Ballagó Zoltán, az egri Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Irodájának vezetője.

Bővebben...

Jó szervezés: jó minősítés

Nyomtatás
2011. június 23 - Bajzát Rafael

Két évre szóló, „JÓ MINŐSÍTÉSŰ MŰVÉSZETI FESZTIVÁL” besorolást kapott a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot lebonyolító Szakmai Intéző Bizottságtól az Egri Tavaszi Fesztivál. Az örömhírről Márta István elnök értesítette az önkormányzatot.

Bővebben...

Visszavárják a bérleteseket

Nyomtatás
2011. június 22 - Bajzát Rafael

A Heves Megyei Önkormányzat nehéz anyagi helyzete ellenére a Gárdonyi Géza Színház elkezdte a bérletek árusítását a 2011/2012-es évadra. A Gárdonyi Géza Színház tájékoztatja nézőit, hogy a 2011/2012 színházi évadra szóló bérleteket  megvásárolhatják a Szervező Irodában (Eger, Széchenyi u. 5. )

Bővebben...

Tehetséges, sikeres egri diákok

Nyomtatás
2011. június 16 - Bajzát Rafael


Taroltak az egri általános iskolai ömében felső tagozatos) diákok a különböző országos tanulmányi, zenei, művészeti versenyeken. A sikeres tanulók teljesítményét Eger önkormányzata június 16-án oklevéllel ismerte el azon a rendezvényen, melyet a Heves Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézménye szervezett a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A megyeszékhely önkormányzata által fenntartott intézmények 60 tanulója és több mint 40 felkészítő pedagógusa kapott elismerést Rázsi Botond alpolgármestertől.

Bővebben...

Habis László az Év polgármestere

Nyomtatás
2011. június 17 - Bajzát Rafael


A Szféra Kft. idén 17. alkalommal Szolnokon rendezte meg a Városi Polgármesterek Randvúját, amelyen a hagyományoknak megfelelően átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat.

Az internetes szavazás eredményeként a 2011-es díjazottak

Év polgármestere: Habis László (Eger)
Év alpolgármestere: dr. Kállai Mária (Szolnok)
Év jegyzője: dr. Kovács Mirella (Mohács)

A díjakat Felkai László államtitkár adta át.

Bővebben...

Informatikai fejlesztés a város iskoláiban

Nyomtatás
2011. június 16 - Bajzát Rafael

Pályázati forrásból, közel 200 millió forint értékben az oktatást segítő, korszerű informatikai eszközökkel bővült tizenegy önkormányzati fenntartású általános és középiskola. Az eszközbeszerzésen kívül, a városi önkormányzat támogatásával, továbbképzéseket is tartottak a pedagógusoknak.

Bővebben...

Joomla Business Templates by template joomla